RecepieImg

Kirsebærkage med mandel-/macademiabund

8 personer

 

Bund:

150 g mandler

50 g usaltede macademianødder

100 g mel

150 g rørsukker

160 g smør

1 knivspids salt

 

Vaniljecreme:

1½ dl cremefraiche 38 %

1 dl piskefløde

1 past. æggeblomme

2 spsk. flormelis

1 vaniljestang

25 g hvid chokolade

 

Kirsebærfyld:

500 g Selleberg Syltede Kirsebær

 

Kirsebærskum:

½ l fløde

1 vaniljestang

1 dl Selleberg Kirsebærsirup

1 ???? økologisk limesaft og -skal  

 

Sådan gør du:

Mal 100 g mandler og hak macademianødderne og resten af mandlerne groft. Bland mel, sukker og salt i nøddemassen. Smørret æltes i, indtil dejen er fast. Dejen trykkes ned i en smørsmurt springform og bages 12 min. ved 180 grader.

 

Pisk æggeblomme hvid og luftig med flormelis og vaniljekorn. I en anden skål piskes fløden stiv, vend cremefraichen i skummet og vend herefter æggemassen i flødeskummet.  Vend det hele godt men forsigtigt rundt til en ensartet masse.

 

Riv hvid chokolade ud over den varme bund (chokoladen gør, at saft fra kirsebær og creme ikke søber bunden til). Efter afkøling smøres vaniljecreme på kagen, og de syltede kirsebær fordeles ovenpå.

 

Kirsebærskum: Pisk flødeskum, rør kirsebærsirup og limesaft forsigtigt i.

Pynt kagen med flødeskumstoppe og revet, økologisk limeskal.